De paarden

Onze paarden zijn stamboekpaarden die behoren tot het ras : de Boulonnais. De Boulonnais is afkomstig uit Noord-Frankrijk. Dit koudbloedpaard beschikt via de Arabier over oosters bloed. Hij komt voort uit kruisingen met inlandse paarden, die rond het begin van onze jaartelling al hebben plaatsgevonden. Later werden ook andere rassen bij het fokken gebruikt, waaronder het Middeleeuwse Groot oorlogspaard en de Andalusiër.

De Boulonnais werd vroeger gebruikt om de verse vis van de haven van Boulogne naar de hotels in Parijs te brengen. Wij hebben voor dit ras gekozen om dat we met een tweespan Boulonnais gerust een 40-tal km per dag kunnen afleggen met een volle huifkar.

Het ras wordt niet voor niets “de volbloed” onder de “koudbloed” genoemd.

 


Bohème

Bohème:

Bohème is een 900kg wegende zeer brave merrie van het zware Boulonnais type. Een echt knuffeldier. Deze is zeer betrouwbaar in het verkeer. Ze gaat zowel in de koets als onder het zadel.

 

 

 

 

 

 


Lior

Lior:

Lior is een Boulonnais ruin van het lichtere type ( maar met meer “bloed” zoals ze zeggen in de paardentaal), een beetje éénhandig en wat schichtig. Lior is de jongste van de vier en zit volop in opleiding om heel binnenkort ook te kunnen draven voor de huifkar.

 

 

 

 

 

 


Vasco en Nero

 Vasco en Nero 

Deze 2 knappe bruine Boulonnais ruins trekken als geen ander de huifkar met veel plezier.