De paarden

Onze paarden zijn stamboekpaarden die behoren tot het ras : de Boulonnais. De Boulonnais is afkomstig uit Noord-Frankrijk. Dit koudbloedpaard beschikt via de Arabier over oosters bloed. Hij komt voort uit kruisingen met inlandse paarden, die rond het begin van onze jaartelling al hebben plaatsgevonden. Later werden ook andere rassen bij het fokken gebruikt, waaronder het Middeleeuwse Groot oorlogspaard en de Andalusiër.

De Boulonnais werd vroeger gebruikt om de verse vis van de haven van Boulogne naar de hotels in Parijs te brengen. Wij hebben voor dit ras gekozen om dat we met een tweespan Boulonnais gerust een 40-tal km per dag kunnen afleggen met een volle huifkar.

Het ras wordt niet voor niets “de volbloed” onder de “koudbloed” genoemd.

 


Mirra

Mirra:

Onze Mirra is een 980 kg wegende zeer brave merrie van het zware Boulonnais type. Deze merrie werkt ook nog op de enkele lijn. Een echt knuffeldier. Ondertussen (anno 2020) is onze Mirra met pensioen en geniet ze van een welverdiende rust. Mirra wordt vervangen door Bohème, een 9 jarige merrie, die van alle fronten thuis is (foto's volgen later)

 

 

 

 

 

 


Odine

Odine:

Odine is een Boulonnais van het lichtere type ( maar met meer “bloed” zoals ze zeggen in de paardentaal), een beetje éénhandig en wat schichtig. Echt een harde werker !! Sinds 2019 is ook Odine op rust. Odine werd vervangen door een nieuwe 10 jarige ruin Vagabond D'Oudezeele (foto's volgen later)

 

 

 

 

 

 


Litoral du Cap

Litoral du Cap :

Deze ruin is een echte reus, speels en zeer fier maar toch wel heel betrouwbaar. Hij is van alle fronten thuis en liep zelfs verschillende menwedstijden in tweespan en vierspan. Ondertussen is Litoral onze ouderdomsdeken maar nog altijd "présent" !